«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» τα νέα μέτρα και τον Πολάκη

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» τα νέα μέτρα και τον Πολάκη

Τι αναφέρει το κάθε κόμμα

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της παρουσίασης των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Παράλληλα, εκτός των νέων μέτρων, «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης των δύο κομμάτων έριξε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα διχασμού, οικονομικής εξαθλίωσης, κατάρρευσης του ΕΣΥ και νέας έξαρσης της πανδημίας

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Από τους πανηγυρισμούς για τη δήθεν επιτυχία του εμβολιασμού, σε ακόμη μία ομολογία παταγώδους αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του».

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

«- Αντί να πείσει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά.

- Αντί να φροντίσει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ - ειδικά των ανεμβολίαστων - και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, την ώρα μάλιστα που η πρωτοφανής έξαρση της ακρίβειας έχει ήδη μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ.

- Αντί να πάρει επιτέλους μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα.

- Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη ότι περιμένει «από κάποιον να εξηγήσει με ποια επιστημονικά δεδομένα, από όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται οι χώροι θρησκευτικής λατρείας». «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ανεύθυνη μικροπολιτική της ΝΔ», σχολιάζει.

ΝΔ: Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές

«Δεν μας προξενεί πλέον απολύτως καμία εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά «κλείνει το μάτι» στους αντιεμβολιαστές» απαντά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με διάφορα προσχήματα, ψιθυρίζει αυτά που διαρκώς κραυγάζει ο κ. Πολάκης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σύγκρουση με φόντο τον... Πολάκη - «Εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις του κ. Πολάκη για τους εμβολιασμούς;»

Απαντήσεις για το κατά πόσον η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη εκφράζει την θέση του κόμματός του, ζητά η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της οποίας ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αμφισβητεί μεταξύ άλλων πως εμβόλια, όπως αυτό της Astra Zeneca και της Johnson & Johnson, καλύπτουν τη μετάλλαξη δέλτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Πολάκης, στο νέο του διαδικτυακό αντιεμβολιαστικό κρεσέντο δηλώνει μεταξύ άλλων ότι "η παραλλαγή δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson". Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news. Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει; Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν».

Η ανάρτηση Πολάκη: