Συλλυπητήρια μηνύματα από την πολιτική ηγεσία για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Συλλυπητήρια μηνύματα από την πολιτική ηγεσία για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Από τον πρωθυπουργό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κώστα Καραμανλή, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, τον Νίκο Δένδια

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μίχαλου στο γραφείο στην επιχείρησή του στο Κρυονέρι από ανακοπή καρδιάς είναι μια ακόμα τραγική ιστορία που προστίθεται στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αττική

Η πολιτική ηγεσία στέλνει συλλυπητήρια μηνύμα για τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη. Σε όλη την πορεία του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος συνέδεσε το όνομά του με τον επιμελητηριακό θεσμό και το ελληνικό επιχειρείν. Από το 2011 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2012 επικεφαλής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ «εκφράζει τη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον προσωπικό μου φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τα τελευταία 15 χρόνια, και ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπήρξε ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για τα καίρια ζητήματα της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υπηρέτησε με συνέπεια τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως και όλα τα αξιώματα στα οποία θήτευσε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατό του στους οικείους του.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημειώνει, «η απώλεια είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη». «Για τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο, αλλά και συνολικά για τα δημόσια πράγματα στη χώρα μας. Θα λείψει η ευγένεια, η κατάρτισή του, η διορατικότητα και η ικανότητά του να συνομιλεί με όλους και να συνθέτει. Εργάστηκε με προσήλωση για τον στόχο ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων σε μια ισχυρή ελληνική οικονομία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως επιμελητηριακός παράγοντας», συνεχίζει και καταλήγει στέλνοντας «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του».

Τη βαθιά θλίψη του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης. «Έφυγε από την ζωή ένας συνεπής εκπρόσωπος του κόσμου των επιχειρήσεων και του επιμελητηριακού θεσμού», σημειώνει και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Κ. Μίχαλου.