ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα: Πάλι στους πολίτες η ευθύνη – Δεν ακούσαμε κουβέντα για το σχέδιο της Πολιτείας

ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα: Πάλι στους πολίτες η ευθύνη – Δεν ακούσαμε κουβέντα για το σχέδιο της Πολιτείας

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Για μεταβίβαση της ευθύνης «πάλι στους πολίτες» από τον πρωθυπουργό, επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ, προσθέτοντας ότι «για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές μέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο δεν ακούσαμε κουβέντα».

«Όταν την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες. Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως αναρωτιέται «σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο. Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα».

Αναφέρει εν κατακλείδι πως «μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα».

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Χα, χα, χα. Ρε αυτοί μας είδανε αλευρωμένους και μας περάσανε για μυλωνάδες (με κάθε σεβασμό για την συγκεκριμένη κατηγορία μαστόρων). Αλήθεια, πότε έχετε προγραμματισμένη συνεδρίαση στην βουλή για την αναπροσαρμογή του μισθού σας? Να έρθω να πουλήσω έξω από τη βουλή κανα κουλούρι. Θα τα οικονομήσω γιατί θα έχετε πλήρη απαρτία. Άπαντες παρόντες.... Α ναι μη το ξεχάσω, θα έχω βγάλει άδεια κουλουρά... Θα πει κάποιος τι σχέση έχει το σχόλιο μου με το συγκεκριμένο θέμα? Μα πότε ασχολήθηκαν με τα θέματα προστασίας του πολίτη ουσιαστικά και αποτελεσματικά? Τον χειμώνα διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας. Ζημιές, θύματα. Το καλοκαίρι, πυρκαγιές, καύσωνας με ίδια αποτελέσματα. Τελικά μας στοιχίζει υπερβολικά ακριβά αυτό το κράτος για τις υπηρεσίες που (δεν) προσφέρει στον άμοιρο Έλληνα πολίτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...