ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλες οι ευθύνες ολιγωρίας στην φωτιά της Αιγιαλείας

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλες οι ευθύνες ολιγωρίας στην φωτιά της Αιγιαλείας

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για διάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για ολιγωρία στη φωτιά στην Αιγιαλεία και για διάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται, εξαπολύουν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, Χαρά Καφαντάρη και Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως αναφέρουν "η Αιγιαλεία, η Αχαΐα όπως και όλη η Δυτική Ελλάδα εγκαταλελειμμένη, τιμωρείται… Δεν θα αναφερθούμε στην χαμηλή ένταση των ανέμων. Δεν θα αναφερθούμε στην καθυστέρηση της κινητοποίησης των Πυροσβεστικών δυνάμεων και την παρουσία των εναέριων μέσων τρεισήμισι ώρες αργότερα, όταν η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν θα αναφερθούμε στην δήθεν ετοιμότητα λόγω του καύσωνα, των αρμόδιων υπηρεσιών. Δεν θα αναφερθούμε στην εγνωσμένη, πλέον, έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν θα θυμίσουμε τις ανακοινώσεις και τις επικοινωνιακού τύπου συνεδριάσεις για την έγκαιρη προετοιμασία και την πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μετά την εκκίνηση της αντιπυρικής περιόδου. Δεν θα θυμίσουμε τις εμβληματικές εξαγγελίες και τους νόμους του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία, που ακόμη δεν έχουν τεθεί σε ισχύ. Δεν θα θυμίσουμε το έλλειμμα αποτελεσματικών σχεδίων της πολιτικής προστασίας.

Όμως όταν μια πυρκαγιά ξεκινά την Δευτέρα 26 Ιουλίου, πάνω από την Ζήρια, κατασβήνεται και την Παρασκευή από αναζωπύρωση της ίδιας πυρκαγιάς καίγεται η μισή Αιγιάλεια, τραυματίζονται δεκάδες συμπολίτες μας, καταστρέφονται οι πολίτες της Ζήριας και των γύρω οικισμών, καίγονται οικίες, αποθήκες, καλλιέργειες και ένα μοναδικό δάσος τότε:

- είτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαρδαλιάς, που βρίσκει τέλειες και επαρκείς όλες τις ενέργειες, συνεχίζουν το επιτελικό έργο τους με μοναδική πρόνοια την επικοινωνιακή πολιτική,

- είτε δεν λαμβάνουν την ενημέρωση που όφειλαν να έχουν,

- είτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αποδιοργανωθεί πλήρως.

Το τραγικό για τη χώρα και την Αιγιαλεία είναι ότι συμβαίνουν και οι τρεις εκδοχές ταυτόχρονα. Οι προσπάθειες και οι θυσίες των πυροσβεστών δεν αρκούν, μέσα στην απόλυτη ανοργανωσιά και το μπάχαλο του επιτελικού κράτους.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η Αιγιαλεία, η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη, σε όλους τους τομείς και τιμωρείται...".

Παρακαλούμε περιμένετε ...