Κατερίνα Νοτοπούλου: Προάγγελος lockdown η Μύκονος

Κατερίνα Νοτοπούλου: Προάγγελος lockdown η Μύκονος

«Άφησαν ανοχύρωτα τα νησιά, την πληρώνει ο τουρισμός»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τους περιορισμούς κυκλοφορίας στη Μύκονο έκανε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς θεωρεί ότι η πολιτική στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού έχει αποτύχει.

«Από το Covid free καλοκαίρι που υποσχόταν πρωθυπουργός και υπουργός τουρισμού μέχρι τα τοπικά lockdown στην καρδιά του καλοκαιριού, «μια ανεμελιά δρόμος».

Όσο η χώρα κοκκινίζει τόσο πιο βαθιά βυθίζεται ο ελληνικός τουρισμός: ακυρώσεις, αποχωρήσεις, δυσφήμιση.

Γι’ ακόμη μια φορά η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πιο σκληρό τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας και κανονικότητας», αναφέρει αρχικά στη δήλωσή της Νοτοπούλου και συνεχίζει ως εξής:

«Πριν λίγο καιρό ο κ. Θεοχάρης δήλωνε πως «η θωράκιση της χώρας απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα θα γίνει η καλύτερη διαφήμισή της» ενώ μόλις πριν από δυο ημέρες ο υπουργός τουρισμού ισχυριζόταν ότι «το άνοιγμα του τουρισμού ήταν προσεκτικό και σχεδιασμένο και δεν προκαλεί ζημιά»! Από χθες επιβάλλεται τοπικό lockdown στη Μύκονο προάγγελος επόμενων lockdown σε άλλους κόκκινους προορισμούς.

Ένας υπουργός στον κόσμο του, που αυτοθαυμάζεται ενώ ο τουρισμός καταρρέει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θωράκισε τις δομές των τουριστικών προορισμών, δεν μερίμνησε για δωρεάν τεστ, απέτυχε στην εμβολιαστική στρατηγική ενώ οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ήταν ελλιπέστατοι. Αποκορύφωμα οι ασθενείς που νοσούν δεν βρίσκουν καν δωμάτιο καραντίνας για να απομονωθούν ενώ τα τεστ γίνονται ευκαιρία αισχροκέρδειας!».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε:

«Εδώ και μήνες προειδοποιούμε, εδώ και μήνες φωνάζουμε: Υγειονομική θωράκιση των νησιών, εκτεταμένο testing, αξιόπιστη ιχνηλάτηση, επιτάχυνση εμβολιασμών.

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τον πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας, τον τουρισμό για την υπηρέτηση των εμμονών της και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Άφησε ανοχύρωτα τα νησιά και τον τουρισμό, υποεκτίμησε την πανδημία, εγκατέλειψε επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις: Θα ακολουθήσουν και άλλα lockdown εξαιτίας της ανικανότητάς της; Πώς σκοπεύει να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό, επιχειρήσεις και εργαζόμενους που μέχρι τώρα τους έχει γυρίσει την πλάτη;».

Παρακαλούμε περιμένετε ...