Βορίδης για Εκκλησία: Να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού

Βορίδης για Εκκλησία: Να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού

«Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν»

Μήνυμα με αποδέκτη την Εκκλησία έστειλε το πρωί της Τετάρτης (07/07) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, καλώντας στην Ιεραρχία να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αλλά και να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά των εμβολίων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν εξετάζονται μέτρα τύπου lockdown, καθώς υπάρχει επαρκής προστασία μέσω του εμβολίου για όποιον θέλει να τη χρησιμοποιήσει. Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί».

«Να είμαστε συνεννοημένοι. Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» είπε ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες αλλά είναι κρίσιμο να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Βορίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς, όπως είπε, ήδη ακούγονται σχετικές φωνές από επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. Κάλεσε μάλιστα την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.

«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Τέλος, αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ανέφερε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...