Δημοσκόπηση Open: Πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό

Δημοσκόπηση Open: Πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό

Τι συμβαίνει με την... κόντρα Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκη - Τσίπρα - Ποιους υπουργούς της κυβέρνησης αποδέχεται ο κόσμος για το έργο τους και ποιους όχι

Στη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN, που ήρθε στην επιφάνεια  απόψε (22/6) στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του σταθμού, επιβεβαιώθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει πιο ισχυρή σύμφωνα με τη γνώμη του κοινού σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσον αφορά ποιον εμπιστεύεται ο κόσμος για πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται έχοντας 39% και δεύτερος είναι πάλι ο... κανένας με 35%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε το 22% των προτιμήσεων.

Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δίνει και πάλι προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία συγκεντρώνει το 36,9% των προτιμήσεων. Έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4%, ενώ το ΜέΡα25 είναι στο 3,1%.

Όσον αφορά το έργο των υπουργών και αν η γνώμη του κόσμου είναι θετική η αρνητική, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απολαμβάνει της αποδοχής του 52%, έπεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με 44% και το... βάθρο συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Χαμηλά σε αυτή την βαθμίδα βρίσκονται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής με 39% αρνητικές γνώμες, ο υπουργός Οικομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με 41% αρνητικές απόψεις, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης με 48% και ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης με 45% αρνητικές γνώμες.

Ωστόσο, ακόμα πιο χαμηλά από αυτούς είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για τον οποίο το 56% όσων ρωτήθηκαν εξέφρασε αρνητική άποψη.