Νοτοπούλου: Επιτελικό μπάχαλο και στις πύλες εισόδου της χώρας

Νοτοπούλου: Επιτελικό μπάχαλο και στις πύλες εισόδου της χώρας

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις ουρές τουριστών στις συνοριακές διαβάσεις

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού στα χερσαία σύνορα της χώρας, ασκεί η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μετά από επίσκεψή της στην συνοριακή γραμμή στους Ευζώνους, δήλωσε ότι εξακολουθούν να παρατηρούνται πολύωρες καθυστερήσεις, τόσο σε αυτό το σημείο, όσο και στον Προμαχώνα, με ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες από τις γειτονικές χώρες, που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

«Παρά τις υπέρ προσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού στους συνοριακούς σταθμούς, λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης η κατάσταση είναι "παραλυτική", καθώς η "επιτελική κυβέρνηση" δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις των ελέγχων» αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

Προσθέτει δε ότι «εδώ και μήνες καταθέσαμε επίσημα πρόταση και αποτελεί και κοινή απαίτηση των τοπικών φορέων να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών παράλληλα με την αυτονόητη αναγκαιότητα για ενίσχυση του προσωπικού όλων των κατηγοριών στις υφιστάμενες πύλες εισόδου».

Καταλήγοντας επισημαίνει, ότι «παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...