Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ποιος κερδίζει τη «μάχη» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ποιος κερδίζει τη «μάχη» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αντέχει ο Μητσοτάκης στην κόντρα του με τον Τσίπρα για καταλληλότερος πρωθυπουργός - Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν όλα τα κόμματα

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ έγινε μια νέα αναζήτηση τον Μάιο για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τη γνώμη των πολιτών για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται. φαίνεται ότι τη... μάχη συνεχίζουν να κερδίσουν η Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 43% των προτιμήσεων, ενώ ο Τσίπρας το 25% και συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από το 28% του... κανένα.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει 36,5%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 23,5%. Το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο στις προτιμήσεις με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Ελληνική Λύση με 4%. Ανεβασμένο σε σχέση με τον Απρίλιο είναι το ΜέΡΑ25, που φτάνει στο 3,5%.

Μεγαλύτερη είναι διαφορά μεταξύ Νέα Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, καθώς φτάνει στο 14%. Η ΝΔ συγκεντρώνει το 38,5% των προτιμήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.