Πέτσας: Το ποσοστό εμβολιασμού σε ορισμένες περιοχές δεν είναι ικανοποιητικό

Πέτσας: Το ποσοστό εμβολιασμού σε ορισμένες περιοχές δεν είναι ικανοποιητικό

«Εξετάζεται το ζήτημα του “πέναλτι” σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού για εμβολιασμό»

Για την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά της COVID-19,μίλησε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στον ΑΝΤ1.

Ξεκαθαρίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπάρχουν αμφιβολίες για τα εμβόλια», αφού «όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή» και δεν υπάρχει τεκμηριωμένη επιστημονική αμφιβολία», ο κ. Πέτσας είπε πως «έχουμε εντοπίσει ορισμένες περιοχές της χώρας, όπου το ποσοστό του εμβολιασμού δεν είναι ικανοποιητικό» και εκεί θα δοθεί έμφαση το επόμενο διάστημα, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19. Παράλληλα, ανέφερε πως εξετάζεται το ζήτημα του “πέναλτι” σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού για εμβολιασμό.

Με αφορμή τον πύρινο εφιάλτη στα Γεράνεια Όρη, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως είναι ξεκάθαρα τα επιχειρησιακά σχέδια της ΓΓΠΠ για τις αρμοδιότητες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Προανήγγειλε πως το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, ενώ αναγνώρισε πως απαιτούνται έκτακτες αντιδράσεις από τη μεριά της οργανωμένης Πολιτείας στο ζήτημα των πυρκαγιών. Υπογράμμισε πως «έχουμε φροντίσει να δώσουμε έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους που προστατεύουν τα δάση μας» και θα υπάρξουν διευθετήσεις που αφορούν στην πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής, ώστε να μην υπάρχουν εγκλωβισμοί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.