Παπανδρέου και ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν τα περί αιτήματος για ένταξη στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Παπανδρέου και ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν τα περί αιτήματος για ένταξη στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση από πλευράς Γιώργου Παπανδρέου σε σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στη Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό τη προεδρία Παπανδρέου.

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι απολύτως σαφές ότι, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία».

Επίσης επισημαίνεται ότι ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.

Διάψευση και από ΣΥΡΙΖΑ

Τα περί αιτήματος προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή διέψευσαν και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρουν οι εν λόγω πηγές και ξεκαθαρίζουν:

«Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...