Δημοσκόπηση OPEN: Ποια κυβέρνηση εμπιστεύονται οι Έλληνες για να επανέλθει η οικονομία μετά την πανδημία

Δημοσκόπηση OPEN: Ποια κυβέρνηση εμπιστεύονται οι Έλληνες για να επανέλθει η οικονομία μετά την πανδημία

Ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό - Τι ποσοστά παίρνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου

Στην τηλεφωνική δημοσκόπηση της Alco για το OPEN αποτυπώθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και μάλιστα τη θεωρεί ως κατάλληλη για την άνοδο της οικονομίας μετά από την έξοδο από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε ερώτηση ποια κυβέρνηση εμπιστεύονται για να επανέλθει η οικονομία μετά την πανδημία και με επιλογές: α) Τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

και β) Τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ψηφοφόροι απάντησαν 38% υπέρ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και 21% υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, υπάρχει κι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 33% και απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο κόμματα.

Όσον αφορά ποιον εμπιστεύεται ο κόσμος για πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται έχοντας 41% και δεύτερος είναι πάλι ο... κανένας με 32%, ενώ ο Τσίπρας συγκέντρωσε το 23% των προτιμήσεων.

Η πρόθεση ψήφου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές βγάζει και πάλι μπροστά τη Νέα Δημοκρατία, η οποία συγκεντρώνει το 37,2% των προτιμήσεων. Έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 2,9%.

 

 

1
σχόλιο
  1. avatar ΣΜ

    Εξηγήστε μας τους λόγους που γίνονται τόσες πολλές δημοσκοπήσεις, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, δύο χρόνια μόλις μετά τις εκλογές και χωρίς διαφαινόμενη, από την αξιωματική αντιπολίτευση, διάθεση για υψηλούς τόνους. Αλλά αφού έτσι το θέλετε, μήπως μπορείτε να μας εξηγήσετε, σε όλους εμάς τους αφελείς, πως γίνεται η ΝΔ να είναι αμετακίνητη από το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019. Δεν καταλαβαίνετε ότι επιβεβαιώνοντας τον Τολστόι ( ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο ο παρονομαστής διογκώνεται προς το άπειρο τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν) κάνετε τελικά κακό στον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό σας;

Παρακαλούμε περιμένετε ...