Καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας: Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση μετά τις 00:30

Καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας: Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση μετά τις 00:30

Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη μουσική στην εστίαση και τις δεξιώσεις γάμου

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και στα επόμενα βήματα για την επαναφορά δραστηριοτήτων αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (24/05) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Aν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκεύη θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα, όσα μπορούμε, πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100 ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε κοστίζει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τόνισε πως επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας, ενώ ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά ότι εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, «δεν θα πούμε όχι εμείς»

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

Όπως είπε, δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, ενώ για τα self test δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι οι σχολές χορού έχουν ζητήσει να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.