Νέες προκλήσεις Ακάρ: Όλος ο κόσμος γνωρίζει ποια είναι η ελληνική θηριωδία

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Όλος ο κόσμος γνωρίζει ποια είναι η ελληνική θηριωδία

«Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί εμφανίστηκαν στις 19 Μαΐου με δηλώσεις, οι οποίες ήταν αβάσιμες, απρεπείς, και δεν ανταποκρίνονταν στα ιστορικά γεγονότα»

Η ιστοσελίδα TRT Haber με τίτλο «Υπουργός Akar: ‘Τα φώτα του Qandil σβήνουν, σκοτεινιάζει» αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στους δημοσιογράφους σχετικά με θέματα της επικαιρότητας, κατά την άφιξή του στο Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, δήλωσε μεταξύ άλλων, και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο τα ακόλουθα:

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων μας με διάλογο με τους Έλληνες γείτονές μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας. Καθώς οι ‘διαβουλεύσεις’ και οι συνομιλίες περί αποφυγής συγκρούσεων ξεκινούν και συνεχίζονται, θα έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες ομολόγους μας την επόμενη εβδομάδα, αν και εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Θα δηλώσουμε, για άλλη μια φορά, ότι αναμένουμε να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα η τέταρτη συνάντηση. Δεν είναι πραγματικά προκλητικό το ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί εμφανίστηκαν στις 19 Μαΐου με δηλώσεις, οι οποίες ήταν αβάσιμες, απρεπείς, και δεν ανταποκρίνονταν στα ιστορικά γεγονότα, και οι οποίοι διαβάζουν την ιστορία προς τα πίσω; Αυτές είναι καθόλα προκλήσεις. Κάνουν τα πάντα, για να καταστρέψουν το καλοπροαίρετο έργο μας», όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ποια είναι η ελληνική θηριωδία»

Τονίζοντας ότι η τουρκική ιστορία είναι πολύ ξεκάθαρη, ο Ακάρ σημείωσε πως «Χθες, όπως και σήμερα, οι πρόγονοί μας αντιμετώπισαν τα ανθρώπινα δικαιώματα με σεβασμό και συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο. Εκτός αυτού, ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ποια ήταν η ελληνική θηριωδία, ειδικά μεταξύ του 1919 και του 1921. Ωστόσο, το να κατηγορούν την Τουρκία, το ευγενές έθνος μας, απερίσκεπτα, ανεύθυνα και σε μια στιγμή όπου ξεκίνησαν αυτές οι διαπραγματεύσεις, αποτελεί πραγματικά προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαπραγματεύσεις, να αναβληθούν οι αμοιβαίες πολιτικές υποσχέσεις, να τις καταστρέψουν».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Ασφαλώς γνωρίζει ο κόσμος, και ιδιαίτερα οι λαοί που υπέστησαν τις γενοκτονίες από τους τούρκους. Όπως γνωρίζουν και οι λαοί που υφίστανται σήμερα τις παραβιάσεις των κυριαρχικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...