Γιάννης Λαγός: Πώς θα ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής – Παραμένει στις φυλακές Δομοκού

Γιάννης Λαγός: Πώς θα ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής – Παραμένει στις φυλακές Δομοκού

«Η αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με τον τελευταίο νόμο καταργήθηκε»

Στις φυλακές Δομοκού εξακολουθεί να κρατείται ο Γιάννης Λαγός, έχοντας εκφράσει μέσω των δικηγόρων του το αίτημα να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής. Επιθυμία που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στην κοινωνία.

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή της ΕΡΤ βρέθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους παρουσιαστές για το πώς θα ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής από την φυλακή ο Γιάννης Λαγός. Παρέμβαση έκανε και ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγυπτίων Αλλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και ο Κώστας Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

«Επτά χιλιάδες έντεκα ευρώ θα μπαίνουν κάθε μήνα στο λογαριασμό του καταδικασθέντος για τα εγκλήματα της Χρυσής», δήλωσε ο κ. Μαρακάκης τονίζοντας πως «ο κ. Λαγός, όπως και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής εκλέχθηκαν νομίμως. Το γεγονός ότι θα συνεχίσει να απολαμβάνει των προνομίων, αλλά και της αποζημίωσης του Ευρωβουλευτή προκύπτει από τον νομικό μας πολιτισμό. Μέχρι να καταστεί αμετάκλητη σε Εφετείο και Άρειο Πάγο η δικαστική απόφαση για όσα κατηγορείται, μέχρι τότε θα συνεχίσει θα εισπράττει τα ποσά που αναλογούν».

«Η αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με τον τελευταίο νόμο καταργήθηκε», διευκρίνισε ο γνωστός δικηγόρος.

Ο ευρωβουλευτής, που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας μόλις λήξει η προσωρινή απομόνωση στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, θα εκτίσει την ποινή του σε κελί μαζί με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Αναστάσιο Πανταζή.

Παρέμβαση στην εκπομπή για το θέμα έκανε και ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγυπτίων Αλλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Από το αποδεικτικό υλικό έχει διαφανεί η σχέση του Λαγού με τον Πανταζή και η σχέση του Λαγού με τα τρία βασικά αδικήματα της δίκης, δηλαδή και με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και με την απόπειρα της δολοφονίας του Αιγύπτιου Ψαρά και με την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Και μάλιστα για τον Αιγύπτιο ψαρά πρέπει να σας πω ότι η ελληνική δικαιοσύνη υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη στο Λαγό, διότι ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα –σε πέντε σημεία- αναφέρει ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε κατόπιν εντολής του Λαγού, ο Λαγός δεν διώχθηκε για ηθική αυτουργία. Και δυστυχώς είναι ένα από τα σημεία που καταδεικνύουν, στο στάδιο της παραπομπής, την ευνοϊκή μεταχείριση του κ. Λαγού»

Αναφορικά για το πώς θα ασκεί τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτή από την φυλακή ο κ. Παπαδάκης ανέφερε σκωπτικά «αν ο κ. Λαγός ήθελε να δουλέψει για το Ευρωκοινοβούλιο από την Αθήνα γιατί δεν καθόταν από τον Οκτώβριο, αν θέλει τόσο πολύ να δουλέψει για το Ευρωκοινοβούλιο γιατί δεν προσπαθούσε να μείνει στο Βέλγιο που είναι τα κεντρικά, αν θέλει να δουλέψει διαδικτυακά για το Ευρωκοινοβούλιο τι εμποδίζει να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή από τον Δομοκό, με τους κωδικούς».

Παρέμβαση στην εκπομπή για το θέμα έκανε ο Κώστας Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «Ο κ. Λαγός έχει το τεκμήριο της αθωότητας γιατί δεν έχει καταδικασθεί αμετακλήτως. Το κ. Λαγό τον ψήφισαν 131.000 Έλληνες και πρέπει να σέβονται τη λαϊκή γνώμη. Υπάρχει έφεση και θα δούμε το αποτέλεσμα». Όσον αφορά το αίτημα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου από το κτίριο της Ε.Ε. στη Βασιλίσσης Σοφίας ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, εφόσον ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα θα το ασκήσει».