Συνεπιμέλεια: Διαφωνεί η Γιαννάκου, «αστοχίες» βλέπει η Κεφαλογιάννη – Δάκρυσε η Καραμανλή

Συνεπιμέλεια: Διαφωνεί η Γιαννάκου, «αστοχίες» βλέπει η Κεφαλογιάννη – Δάκρυσε η Καραμανλή

Δύο βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν με το νομοσχέδιο

Ενστάσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών, καθώς δύο γυναίκες βουλευτές της έχουν εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία τους.

Ο λόγος για τη Μαριέττα Γιαννάκου και την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά της, η κ. Γιαννάκου σημείωσε αναφερόμενη στη συνεπιμέλεια των δύο παιδιών πως δεν χρειάζονται «σολομώντειες λύσεις» και «άκαμπτα και οριζόντια» μέτρα, ενώ διαφώνησε ξεκάθαρα με το υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειας και τον υποχρεωτικό χρόνο παραμονής σε κάθε γονέα. «Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες που θα λύνονται πάλι στα δικαστήρια», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται ειδικά για κάθε παιδί. Απευθυνόμενη στο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα τον κάλεσε να κάνει δεκτές ορισμένες παρατηρήσεις προκειμένου να σταματήσουν οι κοινωνικές συγκρούσεις.

Η αντίδραση της κ. Γιαννάκου έρχεται να προστεθεί στη δημόσια διαφωνία που ήδη έχει εκφράσει η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία έκανε λόγο για «αστοχίες» του νομοσχεδίου. Επίσης, η κ. Κεφαλογιάννη διαφώνησε με τον όρο «εξίσου» στην άσκηση γονικής μέριμνας, χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο όρο «αδόκιμο» και «άστοχο». Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε βελτιώσεις σε άρθρα τα οποία σύμφωνα με την ίδια «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα». Με χθεσινό της άρθρο η κυρία Κεφαλογιάννη είχε αναφερθεί σε «σοβαρές αστοχίες του νομοσχεδίου που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού».

Βούρκωσε η Καραμανλή

Εμφανώς συγκινημένη ήταν η Άννα Καραμανλή μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής της στη Βουλή για το νομοσχέδιο.

«Η ζωή για τις γυναίκες και μητέρες είναι πολύ δύσκολη. Ως μητέρα που μεγάλωσα μόνη μου 2 παιδιά μπορώ να το διαβεβαιώσω. Όσο και αν κουράστηκα, εξαντλήθηκα ή αγανάκτησα ακόμα και αν έκλαψα ποτέ δεν διανοήθηκα να βάλω το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το συμφέρον των παιδιών μου. Το συμφέρον των παιδιών μου με υποχρεώνει να βάζω διαρκώς στην άκρη εγωισμούς η δικαιολογημένα παράπονα και μαζί με τον πατέρα τους να φροντίζω την ανατροφή τους. Γιατί νιώθοντας ότι τα παιδιά μου μεγαλώνουν με την παρουσία και των δύο γονέων είμαι σίγουρη πως όταν έρθει η σειρά τους να κάνουν τις δικές τους οικογένειες θα είναι παρόντες και παρούσες στις ζωές των δικών τους παιδιών», σημείωσε η κ. Καραμανλή χωρίς να καταφέρει να κρύψει τα δάκρυά της.

Δείτε το βίντεο (μετά το 8:20):