Μηταράκης για Τουρκία: Ξεκάθαρη απάντηση σε προκλήσεις- Δεν είμαστε όμηροι στο μεταναστευτικό

Μηταράκης για Τουρκία: Ξεκάθαρη απάντηση σε προκλήσεις- Δεν είμαστε όμηροι στο μεταναστευτικό

«Η διεθνής νομιμότητα ξεκάθαρα καθορίζει τον χαρακτήρα της μουσουλμανικής μειονότητας που υπάρχει σε συγκεκριμένες περιοχές της Θράκης»

«Δεν είμαστε πια όμηρος της Τουρκίας στο μεταναστευτικό» τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Για ξεκάθαρη απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και κλείσιμο θεμάτων που προσπαθεί να ανοίξει η Άγκυρα από την Ελλάδα, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Νομίζω η ελληνική κυβέρνηση έχει απαντήσει ξεκάθαρα στην τουρκική επιχειρηματολογία και στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα. Έχει κλείσει αυτό το θέμα που κάθε φορά ανεπιτυχώς η Τουρκία προσπαθεί να ανοίξει», δήλωσε συγκεκριμένα.

Όπως επεσήμανε, η διεθνής νομιμότητα ξεκάθαρα καθορίζει τον χαρακτήρα της μουσουλμανικής μειονότητας που υπάρχει σε συγκεκριμένες περιοχές της Θράκης.

Από εκεί και πέρα η Τουρκία γενικά εφαρμόζει μια πολιτική ως προς το άνοιγμα μετώπων, εξήγησε περαιτέρω και πρόσθεσε πως το γεγονός πως τους τελευταίους 12 μήνες στο μεταναστευτικό, οι ροές από την Τουρκία χάρις τις ελληνικές προσπάθειες έχουν μειωθεί κατά 96%, έχει καταρρίψει την προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό στις σχέσεις της με την ΕΕ.

«Και νομίζω έδωσε έναν άλλο τόνο στην επίθεση Ζαν Μισέλ- Φον ντερ Λάιεν στην Άγκυρα παρά την ιστορία με το sofa-gate. Έδωσε ξεκάθαρα την εικόνα ότι η Ευρώπη δεν είναι όμηρος της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, όπως ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...