Δυναμική καμπάνια κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δυναμική καμπάνια κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για τη «μάχη των μαχών» προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις

Μεγάλη καμπάνια κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θεωρώντας τον αγώνα για να μην περάσουν οι διατάξεις του νέου νομοθετήματος ως «τη μάχη των μαχών», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, θα δημιουργηθούν βίντεο και θα διανεμηθούν κείμενα, έχοντας ως αποδέκτη κυρίως τους νέους, προκειμένου να γίνει αντιληπτός σε όλους ο βαθμός αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για κατάργηση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ τονίζουν ότι επί της ουσίας θεσμοθετούνται οι απλήρωτες υπερωρίες και οι ανεξέλεγκτες απολύσεις.

«Δεν πρόκειται για μια απλή συνδικαλιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα, αλλά για την κορυφαία πολιτική μάχη που καθορίζει την επόμενη μέρα στα εργασιακά μετά την πανδημία» αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς η καμπάνια θα είναι ένα μόνο μέτρο αντίδρασης.

Ήδη προεξοφλούνται δυναμικές κινητοποιήσεις στους δρόμους, μια πρώτη ιδέα των οποίων θα πάρουμε την Πέμπτη, όπου θα εορταστεί η εργατική Πρωτομαγιά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...