Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε μοναδική βιώσιμη λύση στην Κύπρο την διχοτόμηση

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο Ακάρ δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες», τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες». Υποστήριξε δε, ότι «είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία, τον διάλογο και τις ειρηνικές μεθόδους».

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών. «Δεν μπορούν να επιτευχθούν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης, που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς στην Κύπρο, γι’ αυτό και η λύση των δύο κρατών είναι πλέον η μοναδική βιώσιμη λύση. Έτσι, ζητούμενο είναι η ειρήνη, ο διάλογος και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε πως Τουρκία και Λιβύη έχουν κοινή ιστορία και αξίες.