Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία

Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία

Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την άτυπη συνάντηση υπό τον γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

«Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα».

«Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνει: «Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία».

Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το...

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, 27 April 2021