Νέα Δημοκρατία κατά Τζανακόπουλου περί «εκκαθαρίσεων» στον χώρο της δημόσιας διοίκησης

Νέα Δημοκρατία κατά Τζανακόπουλου περί «εκκαθαρίσεων» στον χώρο της δημόσιας διοίκησης

«Παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων» σημειώνει το κυβερνών κόμμα

Ένα ηχητικό το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας από ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα, «ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση».
Και επισημαίνει πως μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση, εκείνος ανέφερε: «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

«Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση από τα Παραπολιτικά του ηχητικού με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τονίζεται πως ο κ. Τζανακόπουλος ακούγεται να κάνει λόγο για «εκκαθαρίσεις» στον χώρο της δημόσιας διοίκησης.Μάλιστα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αφήνει να εννοηθεί πως αυτό δεν συνέβη την προηγούμενη πενταετία, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν υπό πίεση και έπρεπε να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των δανειστών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...