Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ποιος έχει το πάνω χέρι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ποιος έχει το πάνω χέρι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Διατηρεί το προβάδισμα ο Μητσοτάκης για καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Τσίπρα - Μεγάλο το ποσοστό του... κανένα

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ έγινε μια νέα ψηλάφηση της ελληνικής κοινής γνώμης για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και δείχνει ότι το κυβερνητικό κόμμα, αλλά και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διατηρούν την πλειοψηφική ισχύ τους.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι, καθώς συγκεντρώνει το 36% της προτίμησης του κόσμου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.  Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι στο 12,5%.

Τρίτι\ο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6.5% και τέταρτο το ΚΚΕ με 5.5%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 4%, ενώ το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 3%. Πάντως, το 9,5% του κόσμου που ρωτήθηκε δεν απάντησε, ενώ υπάρχει κι ένα 7,5% που προτιμάει άλλα κόμματα.

Για την πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα ανοίγει στο 13,5%, αφού η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει το 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Σε αυτό τον τομέα ευνοούνται περισσότερο τα δύο κόμματα που έπονται με ΚΙΝΑΛ να έχει το 7% και το ΚΚΕ 6%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός το 44% του κόσμου απάντησε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο 26% είναι η θετική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, όμως ξεπερνάει ο... κανένας με 27%.

Όσον αφορά την προέλευση της ψήφου για τα δύο κόμματα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συσπείρωση 76% και εισροές 8,5% από άλλες παρατάξεις.  Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο 69% και έχει 3,5% εισροές από άλλα κόμματα.