Δημοσκόπηση GPO: Πού κάθεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Πού κάθεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

«Μονομαχία» Μητσοτάκη - Τσίπρα σε εθνικά θέματα, πανδημία και οικονομική διαχείριση - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Διψήφιο παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνει σε δημοσκόπησή της η εταιρεία GPO.

Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% ( 36,1% στην προηγούμενη μέτρηση Μαρτίου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5% (από 22,7%). Χωρίς σημαντικές ανακατατάξεις και η εικόνα για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει το 7%, το ΚΚΕ το 6,4%, η Ελληνική Λύση το 4%, το ΜέΡΑ25 το 3,4%.

Το 19,8% των απαντήσεων «μοιράζεται» σε άλλες επιλογές (Άλλο, Λευκό ή άκυρο, αποχή ενώ το 12% του συνόλου δηλώνει αναποφάσιστο).

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, παρά την παρατεινόμενη ανησυχία των πολιτών για την οικονομική κατάσταση, αλλά και την απαισιοδοξία για τις επιπτώσεις από την πανδημία, η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε τρεις καθοριστικές ερωτήσεις: ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα, η πανδημία και η οικονομική διαχείριση καθορίζουν και την πρώτη επτάδα στην αξιολόγηση των υπουργών.

Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμφανίζεται ως ο πιο δημοφιλής με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι στην τρίτη θέση, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την πρώτη επτάδα συμπληρώνει ο υπουργός Προστασιας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.