Μητσοτάκης: Κατά την εκτίμησή μου η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Μητσοτάκης: Κατά την εκτίμησή μου η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Πάει πίσω το άνοιγμα του κλάδου

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και απαντώντας στις ομιλίες των άλλων πολιτικών αρχηγών ανέφερε την πρόβλεψη για το άνοιγμα της εστίασης.

«Κατά την εκτίμησή μου η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην ουσία επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα υπάρχει κόφτης στο πρόγραμμα στήριξης ανάλογα με τον αριθμό των εργαζόμενων, κάτι το οποίο είχε θέσει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής τόνισε για τα σχολεία πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όταν θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ».