ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τη βάφτιση με τον κ. Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τη βάφτιση με τον κ. Γεωργιάδη

Τέθηκαν 4 βασικά ερωτήματα από την Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η υπόθεση με τη βάφτιση, παρουσία πολλών ατόμων και τον Άδωνι Γεωργιάδης ως νονό, μπήκε στο μικροσκόπιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Άμεσες απαντήσεις σε 4 σοβαρά ερωτήματα υποχρεούται να δώσει η Κυβέρνηση για την τέλεση βάπτισης από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη», τιτλοφορείται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγραφών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου υπογράφουν οι 3 βουλευτές Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης και Χαρά Καφαντάρη.

Οι βουλευτές ζητούν άμεσες απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που υποχρεούται να δώσει η Κυβέρνηση για την τέλεση βάπτισης από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α΄. Γεωργιάδη.

Ακόμα με Αίτημά τους ζητούν να κατατεθούν:

  1. Το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τέλεση βάπτισης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης.
  2. Η καταχωρημένη -με αριθμό πρωτοκόλλου- αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένα ειδική άδεια.
  3. Σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων, να κατατεθούν ομοίως.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ερώτησή τους επισημαίνουν:

- Με την από 14 Μαρτίου 2021 δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο «Twitter», ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης προέβη σε δημόσια ανακοίνωση- παραδοχή συμμετοχής του σε τέλεση βάπτισης τέκνου, ως ανάδοχος, στον Ι. Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

- Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο από 05.03.21 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε σαν ειδική άδεια για βάπτιση, αφενός δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου και αφετέρου δεν μνημονεύεται καμία εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη ή κανονιστική πράξη, βάσει της οποίας εκδόθηκε αυτή.

- Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται, πως ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη, ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Βάσει των ανωτέρω ρωτούν τον Υπουργό:

  1. Με βάση ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η έκδοση ειδικής άδειας τέλεσης βάπτισης για περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Περιφέρεια Αττικής;
  2. Πόσες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;
  3. Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης;
  4. Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης, βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένη ειδική άδεια σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Υπουργού;».