Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν θέμα για «υποχώρηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα»

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν θέμα για «υποχώρηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα»

Έστειλαν επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιστολή τους προς το ευρωκοινοβούλιο θέτουν θέμα «υποχώρησης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα».

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλαν επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τους επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) με την προτροπή: «Υποστηρίξτε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα - Είναι πλέον πασιφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να διαφυλάξει τον θεσμό της Αστυνομίας».

Όπως τονίζουν - και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - «με πρόσχημα την πανδημία COVID-19 παρατηρείται ο περιορισμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, ενώ περιγράφουν με λεπτομέρειες το περιστατικό βίας στην Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν επίσης ότι όλα αυτά «αποτελούν αντικείμενο ποινικής έρευνας από τη Δικαιοσύνη με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών» και «επισημαίνουν τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται, παρότι όλες οι ένορκες διοικητικές εξετάσεις για παρόμοια περιστατικά, που είχε εξαγγείλει ο ίδιος υπουργός, δεν απέδωσαν καμία ευθύνη στους δράστες αστυνομικούς».

Με την επιστολή αυτή επισημαίνεται επίσης «η μονόπλευρη στάση πολλών ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία υιοθέτησαν άκριτα την παραπληροφόρηση που προώθησε με ανακοινώσεις της η Ελληνική Αστυνομία».