Μυρίζει μπαρούτι το πολιτικό σκηνικό στη σκιά των επεισοδίων

Μυρίζει μπαρούτι το πολιτικό σκηνικό στη σκιά των επεισοδίων

Οι αντιπαραθέσεις είναι συνεχείς ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση – Έρχεται συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή σε υψηλούς τόνους

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, αφού από την Κυριακή με το περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη στη Νέα Σμύρνη όλα τα κόμματα έχουν βγάλει τα… όπλα τους. Και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε χθες με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο, αλλά και σήμερα, μετά με τις νέες επιθέσεις σε αστυνομικούς σε Νίκαια και Πάτρα. Οπότε η συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή προμηνύεται πολύ… καυτή.

Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, που επίσης προβληματίζει τους πάντες.

Η αλήθεια ότι όλα κινούνται στη σκιά των επεισοδίων και το πολιτικό σκηνικό…μυρίζει μπαρούτι, μετά τη νύχτα χάους της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Στην ουσία γίνεται πρόβα μετωπικής σύγκρουσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως επισημάνθηκε και σε ρεπορτάζ του Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων, τον διχασμό. Την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πόλωση και στο βάθος κάλπες, βλέπει το Κίνημα Αλλαγής.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης».

«Όποιος σπέρνει θύελλες θερίζει καταιγίδες κ. Μητσοτάκη», ήταν η δήλωση του ΜέΡΑ25.

Είναι χαρακτηριστικό το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «στημένα επεισόδια» και πως θέλει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες.

Στο μεταξύ ο τραυματίας αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε στο συλλαλητήριο της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη είναι στο νοσοκομείο, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και φέρεται να έχει τακτοποιήσει τον δράστη, αλλά και συνεργούς του, όπως εκείνον που τον έριξε από τη μηχανή.