Μειώσεις φόρων ή επεκτάσεις ελαφρύνσεων σε μεταφορές – εστίαση έως τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Μειώσεις φόρων ή επεκτάσεις ελαφρύνσεων σε μεταφορές – εστίαση έως τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

«Κάθε εβδομάδα lockdown κοστίζει στην 750 εκατ. ευρώ»

Αυξημένα κατά 4,1 δισ. ευρώ σε σχέση το ποσό που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό για το 2021 είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Για παράδειγμα, το επόμενο διάστημα θα δείτε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε για το πρόγραμμα Γέφυρα 2, για να βοηθήσουμε επιχειρήσεις που έχουν υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. Αλλά και κάποιες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση με κάλυψη μέρους των παγίων δαπανών στηριζόμενη στις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Για παράδειγμα, θα δείτε μειώσεις ή επεκτάσεις φόρων στις μεταφορές και την εστίαση, μέχρι τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε κάθε εβδομάδα lockdown στοιχίζει στην οικονομία 750 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της αγοράς σημειώνοντας ότι αυτό θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Ειδικών.