Κόντρα Χρυσοχοΐδη-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Κόντρα Χρυσοχοΐδη-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια»

«Να διερωτηθούν τι έκαναν στο Μάτι, που έκαψαν 100 ανθρώπους» ανέφερε ο υπουργός- Σκληρή απάντηση της Κουμουνδούρου

Απαντήσεις στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαχειρίστηκε την κακοκαιρία «Μήδεια» έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, οκ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Όταν πήγα στη Μαλακάσα, είδα 10 μποφόρ και πυκνή χιονόπτωση. Τότε συνειδητοποίησα ότι εκατοντάδες άνθρωποι θα έμεναν εγκλωβισμένοι και θα είχαμε δεκάδες ατυχήματα, στην προσπάθεια τους να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους μέσα από παράπλευρες οδούς».

Για να συμπληρώσει -μεταξύ άλλων: «Εμείς προκρίναμε την ανθρώπινη ζωή. Είπα “δεν θα έχουμε εγκλωβισμένους και δεν θα κινδυνεύσουν άνθρωποι” και αυτό κάναμε».

Συνέχισε, απαντώντας για το αν ήταν σωστοί οι χειρισμοί: «Θα το ξανάκανα και δεν θα έβαζα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Τελεία και παύλα. Κάνουν σπέκουλα! Αυτοί που ρωτούν αυτό το πράγμα, να διερωτηθούν τι έκαναν στο Μάτι, που έκαψαν 100 ανθρώπους».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι εικόνες με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην εθνική οδό, από μια ηπιότερη κακοκαιρία το 2017, είναι χαρακτηριστικές.

Για τις κινήσεις που έγιναν από πλευράς κυβέρνησης, είπε ότι αρχικά ήταν άψογες, «αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά ήταν πολύ σημαντικά».

Διευκρίνισε, όμως, ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα», καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά.

«Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό και ακόμη παραπάνω», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά «ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει

Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αφορμή συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στη οποία αναφέρει ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει».

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Δεν του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., αλλά η πρωτόγνωρη ανικανότητα του ιδίου και της κυβέρνησης, που οδήγησε 250.000 οικογένειες να μείνουν δίχως ρεύμα, που χώρισε για δυο ημέρες την Ελλάδα στα δυο, αφού έκλεισε την Εθνική Οδό, που άφησε χιλιάδες εργαζόμενους να περιμένουν μάταια το τρένο για τη δουλειά τους, αφού έκλεισε τον ΗΣΑΠ. Αφού δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη για όλα αυτά, επιλέγει το δρόμο της χυδαιότητας».

Ακολούθως θυμίζει ότι « ο Γενικός του Γραμματέας σήμερα, ο κος Τσουβάλας, ήταν επικεφαλής της αστυνομίας στο Μάτι. Αυτός δηλαδή που είχε την επιτελική ευθύνη για την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στη κεντρική αρτηρία και την παράκαμψη σε στενούς αδιέξοδους δρόμους που οδήγησε σε τραγωδία.

Και για αυτό ακριβώς αποπέμφθηκε τις επόμενες μέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αναβαθμίστηκε ένα χρόνο αργότερα από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Κλιμακώνοντας αναφέρει: «Αλλά η χυδαιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη δεν μας ξαφνιάζει. Όσο πιο καταγέλαστοι θα γίνονται στον ελληνικό λαό με την ανικανότητά τους, τόσο πιο χυδαίοι θα γίνονται στα κανάλια».