Θεοδωρικάκος: Σήμα ελπίδας για τη νέα γενιά, το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Θεοδωρικάκος: Σήμα ελπίδας για τη νέα γενιά, το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

«Στην Ελλάδα του σήμερα, μεταρρύθμιση είναι ακόμη να υλοποιείς τη λογική του αυτονόητου»

Σήμα ελπίδας για τη νέα γενιά, χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο τέως υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, το οποίο είχε εισαγάγει ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο, και "υιοθέτησε" ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Τοποθετούμενος στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το νομοσχέδιο κάνει πράξη την αξιοκρατία στο δημόσιο, και ότι αποτελεί «μεταρρύθμιση στην πράξη». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στην Ελλάδα του σήμερα, μεταρρύθμιση είναι ακόμη να υλοποιείς τη λογική του αυτονόητου».

Στην κατεύθυνση αυτή, υπενθύμισε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Μεταρρύθμιση που και χθες αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται. Αναγκάστηκε να ψηφίσει αλλά τώρα δαιμονοποιεί» είπε και προσέθεσε: «Είναι ανάγκη να ξεκινήσει η καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων του εξωτερικού αμέσως, (καθώς) έχει γίνει όλη η προεργασία. Είναι η ώρα που ενώνουμε τους Έλληνες σε όλη τη γη και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει την πολιτική του τεχνητού διχασμού».

Αναφερόμενος στην ουσία του νομοσχεδίου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «δεν νομοθετούμε για να ανατρέψουμε την εκσυγχρονιστική φιλοσοφία του νόμου Πεπονή, αλλά για να καταστήσουμε υποχρεωτική την αξιοκρατία στην διαδικασία επιλογής εργαζομένων για το δημόσιο τομέα». «Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος γι' αυτό, από την καθιέρωση του γραπτού διαγωνισμού για όλες τις περιπτώσεις. Στόχος να γίνει πράξη ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» τόνισε.

Συνεχίζοντας είπε ότι η επιτυχία αυτής της μεταρρύθμισης, σχετίζεται με την προώθηση στην πράξη της ψηφιοποίησης στο ΑΣΕΠ και της διαλειτουργικότητας με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της δουλειάς του προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανέφερε, επίσης, ότι «η συνέχεια που είχαμε προγραμματίσει στο υπουργείο Εσωτερικών περιλάμβανε τη θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, του εθελοντισμού και την προώθηση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης» με στόχο «την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες, ευθύνες, πόρους και προσωπικό, την περαιτέρω ενδυνάμωση της αυτοτέλειας της».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «όπως από την αρχή έχω πάρει μέρος σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, θα συνεχίσω να στηρίζω με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα, μεταρρυθμίσεις που βασίζονται στις αξίες της παράταξης μας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού». «Αυτές εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο ταυτίστηκα από την αρχή της προσπάθειας του προτού καν εκλεγεί πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας και συνεχίζω να το κάνω με αξιοπιστία και αίσθημα ευθύνης» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...