Ερντογάν: Πολιτική πάνω στο ψέμα κάνει η Ελλάδα

Ερντογάν: Πολιτική πάνω στο ψέμα κάνει η Ελλάδα

Τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο

«Πολιτική πάνω στο ψέμα κάνει η Ελλάδα, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την ότι αποφεύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε, πως αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί ειλικρινά, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι στο τραπέζι. Αναφέρθηκε δε σε δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας «αυτοί φεύγουν συνεχώς από το τραπέζι». «Κάλεσε για διαπραγματεύσεις ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, έφυγαν και από εκεί. Ειδικά είπαμε να γίνει ένα βήμα μεταξύ Αλβανίας-Τουρκίας-Ελλάδας, ούτε και εκεί ήρθαν. Συνέχεια πολιτική πάνω στο ψέμα. Τέτοια είναι η προσέγγισή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. «Όπως σταθήκαμε όρθιοι χθες, έτσι και σήμερα θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας όρθιοι. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, όποια και να είναι. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου". Δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσουμε ποτέ», δήλωσε.

2
σχόλια
  1. avatar Παραμυθάς

    Την απάντηση για αξιοπιστία και το παρελθόν της της τουρκίας τη δίνει γλαφυρώτατα ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.

    Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.
    Νεοκλής Σαρρής, 1940-2011.

  2. avatar Θ.Τ

    Με απειλές και πολεμικές ιαχές προσπαθεί ο σουλτάνος να καλύψει τις επεκτατικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας, και να τις επεκτείνει στην Κύπρο. Ας μη ξεχνούν στην ΕΕ την εισβολή, κατοχή και εποικισμό της βόρειας Κύπρου. Οι τούρκοι διακατέχονται από την νεο-οθωμανική υστερία προς όλους του γείτονές τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...