Δημοσκόπηση Βεργίνα Tv: H διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και πώς αντιμετωπίζουν την πανδημία οι πολίτες

Δημοσκόπηση Βεργίνα Tv: H διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και πώς αντιμετωπίζουν την πανδημία οι πολίτες

Τι λένε για την διαχείρισή της από την κυβέρνηση και πώς βλέπουν τα μέτρα

Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρία Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Tv με την συμμετοχή 1.105 ατόμων.

Στην έρευνα οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήματα αναφορικά με την πανδημία, τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, τις επιπτώσεις του κορονοϊού, τα μέτρα αλλά και τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή.

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σε αντίθεση με το 48% που απάντησε λίγο ή καθόλου. Όσο για τα μέτρα του lock down  που τους προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία, στην πρώτη θέση με ποσοστό 55% βρέθηκε το κλείσιμο της αγοράς και ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 48% η απαγόρευση των μετακινήσεων.

Το γεγονός ότι έχουν χαθεί με φίλους και συγγενείς φαίνεται πως δυσκολεύει περισσότερο τους πολίτες εν μέσω πανδημίας καθώς σε ποσοστό 65% απάντησε πως αυτή είναι η επίπτωση πάνω τους.

Το 79% απάντησε όχι ή μάλλον όχι στο ερώτημα για το αν έχει παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα ενώ το 72% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία.

Tο 53% απάντησε πως τους ανησυχεί ο κορονοϊός περισσότερο από την πορεία της οικονομίας.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, το 76% απάντησε πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσουν καθώς αυτό θα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα.

Στην πρώτη θέση της αξιολόγησης των πολιτικών προσώπων, βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Αν την επόμενη Κυριακή, έπρεπε να ψηφίσουν, το 39,1% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 22% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ με 6,9%, Ελληνική Λύση με 5,1%, ΚΚΕ με 4,7%, ΜέΡΑ25 με 2,7% και οι αναποφάσιστοι στο 11%.