Τοποθέτηση Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Μέρα ντροπής» την χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Τοποθέτηση Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Μέρα ντροπής» την χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Αντίδραση και από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στα Βαρώσια της Κύπρου και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με το προεδρείο να δίνει το λόγο στον καταδικασθέντα και πλέον καταζητούμενο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ενάμιση μήνα μετά την απόφαση του Εφετείου με την οποία τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και ανάμεσα σε αυτά ο Λαγός, καταδικάστηκαν με βαριές ποινές.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε το προεδρείο γιατί έδωσε προηγουμένως τον λόγο στον Λαγό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. Ντροπή».

Αντίδραση από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», ναζιστή Λαγό, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα, στη συζήτηση για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια».

«Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν» τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Απαιτούμε την άμεση άρση της ασυλίας του ναζιστή Λαγού στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου το Δεκέμβρη, ώστε να οδηγηθεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή!».