Η Ελλάδα απαντά με αντι-Navtex στην Τουρκία

Η Ελλάδα απαντά με αντι-Navtex στην Τουρκία

Η ελληνική Navtex σημειώνει ότι η τουρκική Navtex αφορά σε «παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα»

Ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Η ελληνική Navtex σημειώνει ότι η τουρκική Navtex αφορά σε «παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα», σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Επίσης, καλεί τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex τονίζοντας ότι ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει μηνύματα Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή.

Νωρίτερα, ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας εξέδωσε αναγγελία για έρευνες του Όρουτς Ρέις και συνοδευτικών του πλοίων σε θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τη Ρόδο και 50 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Ολόκληρη η ελληνική Navtex:

ZCZC HA34

312200 UTC OCT 20

IRAKLEIO RADIO NAVWARN 647/20 SOUTH EAST CRETAN SEA

1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA32-1364/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA32-1364/20.

3. CANCEL THIS MESSAGE 142059 UTC NOV 20.

2
σχόλια
 1. avatar Θ.Τ

  Στην ηγετική ομάδα κυρίως αλλά και στο λαό της τουρκίας θα έλεγα να σκεφθούν λίγο αυτό το γνωμικό, του μεγαλύτερου επιστήμονα των τελευταίων αιώνων.

  Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας.
  Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955.

 2. avatar Α.Τ

  Για να μην ξεσηκωθεί ο λαός της τουρκίας εναντίον του σουλτάνου προσπαθεί με εθνικολαϊκίστικα συνθήματα να συσπειρώσει τους παλαιούς οπαδούς του, αψηφώντας τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχουν οι παραβιάσεις εθνικών συμφερόντων άλλων κρατών. Εξ' άλλου είναι ο πάντα πρόθυμος να θυσιάζει ακόμη και έμψυχο υλικό της χώρας του για πρόκληση ή/και συμμετοχή σε πολεμικές δραστηριότητες.
  Μια θρησκεία που δεν λαμβάνει υπόψη της πρακτικά ζητήματα και δεν βοηθάει στη λύση τους, δεν είναι θρησκεία.
  Μαχάτμα Γκάντι, 1869-1948.

Παρακαλούμε περιμένετε ...