Άλλαξε ρότα το Oruc Reis: Κατευθύνεται προς την Αίγυπτο- Εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Άλλαξε ρότα το Oruc Reis: Κατευθύνεται προς την Αίγυπτο- Εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης αλ Σίσι και αν θα αφήσει το ερευνητικό να μπει στα χωρικά ύδατα της χώρας του

Από το βράδυ της Δευτέρας, το Oruc Reis άλλαξε ρότα, απομακρύνεται από την ελληνική περιοχή και πλέει με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο, γεγονός που ενδεχομένως προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο καθώς οι σχέσεις ανάμεσα σε Κάιρο και Άγκυρα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και το κατά πόσο θα αφήσει το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας να μπει στα χωρικά ύδατα της χώρας του.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis απομακρύνθηκε από την ελληνική επικράτεια, συνεχίζοντας την πορεία του στη θάλασσα της Μεσογείου. Νωρίτερα, το Oruc Reis καταγράφηκε να πλέει σε απόσταση ακόμη και 13 μιλίων από τις ακτές της Ρόδου, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Σε απόσταση ασφαλείας καταγράφηκε και μια τουρκική φρεγάτα σε ρόλο οπισθοφυλακής, που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού στολίσκου έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Το θρίλερ με τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η Άγκυρα ανανέωσε με navtex τις έρευνες έως τις 4 Νοεμβρίου.