Σε «κλοιό» του ελληνικού στόλου το Oruc Reis- Έφτασε στα 13 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο

Σε «κλοιό» του ελληνικού στόλου το Oruc Reis- Έφτασε στα 13 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο

Τουρκικά πολεμικά προειδοποίησαν ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο να αποχωρήσει από την περιοχή των ερευνών

Μέχρι την απόσταση των 13 ναυτικών μιλίων από το νησί της Ρόδου έφτασε το Oruc Reis, πάντα με τη συνοδεία πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Όπως κατέγραψε η κάμερα του Star, το Oruc Reis κινούταν αργά, με ταχύτητα 4,5 κόμβων ενώ σε απόσταση ασφαλείας καταγράφηκε και μια τουρκική φρεγάτα σε ρόλο οπισθοφυλακής, που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος, ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Ο ελληνικός στόλος στο κατόπι των Τούρκων

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, το Oruc Reis βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τον ελληνικό στόλο. Πυραυλάκατοι, φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων αλλά και αόρατα υποβρύχια βρίσκονται στο κατόπι των Τούρκων.

Μάλιστα, οι Τούρκοι έδειξαν να ενοχλούνται από την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου, προειδοποιώντας το να αποχωρήσει από την περιοχή των ερευνών όπως αναφέρει το κανάλι

Στο μήνυμα των τουρκικών πολεμικών αναφερόταν ότι το συνεργείο του καναλιού βρίσκεται σε περιοχή ερευνών του τουρκικού ερευνητικού και πρέπει να αποχωρίσει.

Στη συνέχεια, το ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία με κατεύθυνση ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Καρπάθου, όπου βρίσκεται σε «κλοιό παρακολούθησης» από τα πλοία του πολεμικού μας ναυτικού.

Το βράδυ της Δευτέρας, το Oruc Reis απομακρύνθηκε από την ελληνική επικράτεια, συνεχίζοντας την πορεία του στη θάλασσα της Μεσογείου με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...