Στα «ραντάρ» των Ενόπλων Δυνάμεων οι κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο- Δείτε εικόνες

Στα «ραντάρ» των Ενόπλων Δυνάμεων οι κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο- Δείτε εικόνες

Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα η Αθήνα σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο- Απαντά με αντί Navtex στην Άγκυρα

Την ώρα που η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης εκδίδοντας νέα NAVTEX για έρευνες στην περιοχή ως τη Ρόδο, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, η ελληνική πλευρά απαντά τόσο στο διπλωματικό πεδίο όσο και στο επιχειρησιακό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα και παρακολουθούν κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς, με απόλυτη ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αντί-Navtex από την Ελλάδα

Άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση στην κίνηση της Άγκυρας να ανανεώσει την παράνομη Navtex για το Oruc Reis έως τις 4 Νοεμβρίου και αφετέρου μετατοπίζοντας την περιοχή δραστηριότητάς του νοτιοδυτικότερα.

Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex.

Συγκεκριμένα, στην ελληνική Navtex τονίζεται ότι η τουρκική Navtex αναφέρεται σε «μη εγκεκριμένη και παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Υπογραμμίζεται, δε, ότι ο σταθμός του Ηρακλείου «έχει την αρμοδιότητα για να εκδίδει μηνύματα Navtex στην περιοχή».

2
σχόλια
 1. avatar Νικος Γεωργαράς

  Η Ελλάδα με πρωτοφανή ηλιθιότα ή για διαπιστωμένη δειλία ή πολύ χειρότερα ακόμη για να μη διαταράξει τα συμφέροντα της Γερμανίας δεν απαντά στις τουρκικές προκλήσεις.
  Οι Χιτλερισμοί του Ερδογάν μένουν αναπάντητοι για κανένα άλλο λόγο παρά του ότι δυσχαιραίνουν τις εμπορικές σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας και καμιά άλλη δικαιολογία δεν υπάρχει.
  Η Ιστορία δεν μας δίσαξε κανένα μάθημα. Ο Chamberlanand και ο Magineau θυσίασαν την Τσεχοσλοβακία για να "ηρενήσουν" τον Χίτλερ. Μόνο την όρεξξη του άνοιξαν για περισσότερες κατακτήσεις. Στο τέλος κόστησε στην Ευρώπη εκατομυρρια ζωές -μόνο Εβραίους 6εςκα.+ χωρίς να υπολγίσομε του Ατθίγανους καιτους άλλους που πέθαναν στ στρατόπεδα συγκεντρώσεων.
  Είναι μέρος της Ιστορίας της κας Μέρκελ και δεν πρέπει να αδιαφορει ούτε να αλλοιθωρει σαν ηγέτιδα της ΕΕ.

 2. avatar Θ.Τ

  Δεν αμφισβητώ την προκλητικότητα, τις επιθετικές και επεκτατικές διαθέσεις της γείτονος, ούτε την αναισθησία εταίρων και συμμάχων στα τεκταινόμενα από τους τούρκους. Μήπως μέσα σε αυτούς τους ρόλους κρύβεται και η αγορά εξοπλισμού και από τους δυο,Ελλάδα και τουρκία, είναι πολλά τα λεφτά. Και η μεν τουρκία εξυπηρετεί και τα σχέδιά της συγχρόνως, η Ελλάδα όμως δεν χρησιμοποιεί τα όπλα για επιθετικούς σκοπούς όπως η τουρκία, και έχει άλλες προτεραιότητες, όπως πρέπει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...