Πιερρακάκης: «Άγονη και στείρα» η πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα – Έχει την αμέριστη στήριξη μου

Πιερρακάκης: «Άγονη και στείρα» η πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα – Έχει την αμέριστη στήριξη μου

«Γιατί αυτή η ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης;»

«Δηλώνω την αμέριστη στήριξη μου στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και σας καλώ να καταψηφίσετε την πρόταση».

Με αυτή την χαρακτηριστική επισήμανση έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «άγονη και στείρα» την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Την ώρα που η χώρα έχει μια τριπλή πρόκληση, οικονομική, υγειονομική και εθνική και δίνει μάχες, τίθεται το αυτονόητο ερώτημα γιατί αυτή η ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα της αυτό. Αλλά γιατί τώρα; Είναι άγονη, στείρα και δείχνει να διακατέχεται από σκοπιμότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακκάκης. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τον πτωχευτικό κώδικα, τονίζοντας ότι η λύση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα είναι «μόνιμη, ξεκάθαρη και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία προστατεύοντας τους οφειλέτες».

«Είναι υποχρέωση της χώρας να καθιερώσει ένα σταθερό σύστημα. Η λέξη μονιμότητα είναι η λέξη κλειδί», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός έκανε λόγο για «ευκαιρία που δίνεται με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση-αποτίμηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να δούμε που βρισκόμαστε τώρα».

Όπως τόνισε, «η χώρα σε ένα χρόνο σκαρφάλωσε 7 θέσεις σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αυτό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της σημερινής κυβέρνησης».

«Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν ο ψηφιακός επιταχυντής του κράτους. Στο gov.gr είναι πλέον καθημερινές υπηρεσίες, όπως το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, η συνταγή γιατρού που έρχεται στο κινητό, οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΠΥ, όλα αυτά θα ενταθούν. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα περάσουμε 1000 υπηρεσίες, και στην ψηφιοποίηση θα μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έγιναν πολλά, θα γίνουν ακόμα περισσότερα», υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης και κατέληξε:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το άνοιγμα της χώρας προς στο μέλλον. Βήμα-βήμα, με συγκεκριμένες αποτελεσματικές ενέργειες αλλάζει η εικόνα. Το ψηφιακό κράτος είναι η σχέση που αξίζει στον πολίτη. Η ψηφιακή οπισθοδρόμηση είναι ένα λάθος που πρέπει να αντικατασταθεί και θα αντικατασταθεί, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να πάμε τη χώρα μπροστά».