Νίκος Παπαθανάσης: Άκαιρη και υποκριτική η πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών

Νίκος Παπαθανάσης: Άκαιρη και υποκριτική η πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ

'Ακαιρη και υποκριτική χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατηγορώντας τον για προσπάθεια εντυπώσεων.

«Την ώρα που η κυβέρνηση μάχεται απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται, με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην μονομερή και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, την ώρα που με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζεται η ελληνική οικονομία, αυτή τη στιγμή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού που εκφράζει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, με επιτυχία. Είναι λοιπόν μια πρόταση άκαιρη, υποκριτική και γίνεται απλά από το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει εντυπώσεις» », τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Παπαθανάσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μίλησε στη συνέχεια «για ευκαιρία που δίνει η πρόταση να παρουσιαστεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζοντας ότι, η ΝΔ είναι αποφασισμένη «να αλλάξει την Ελλάδα, να την κάνει σύγχρονη και επενδυτικά ελκυστική βασιζόμενη στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία».

«Κεντρικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα», τόνισε ενώ μίλησε «για βιομηχανική ανάταση της χώρας με συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση».

«Για πρώτη φορά θέσαμε τη βιομηχανία ως ένα αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας», είπε ενώ έμφαση έδωσε στους υπερδιπλασιασμούς των ελέγχων στην αγορά σε όλα τα στάδια της διακίνησης αγαθών και στην αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού.

«Ενεργοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να ανατάξουμε την Ελλάδα και να γίνει στρατηγικός επενδυτικός κόμβος. Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα 2021-2027 ΕΣΠΑ που θα φθάσει στα 72 δις ώστε να οικοδομηθούν γερά θεμέλια για τη χώρα», επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης και συμπλήρωσε:

«Ξεμπλοκάραμε επενδύσεις που ήταν μόνο στα χαρτιά, εγκρίναμε μεγάλες επενδύσεις ύψους 1,8 δις ευρώ ενώ πρόσφατα εκδώσαμε δύο προκηρύξεις του αναπτυξιακού νόμου για να επιταχύνουμε τις επενδύσεις και να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή».

«Το θετικό και αποτελεσματικό έργο της κυβέρνησης αποτυπώνεται στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς δείκτες. Συνεχίζουμε την δουλειά μας με πείσμα και αποφασιστικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε υψηλούς στόχους, δεν φοβάται, δεν κάμπτεται και η εντολή του είναι να μην σταθούμε στα λόγια αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις. Δεν σταματάμε λοιπόν σε ψευτοδιλήμματα ούτε στο φόβο της ρήξης, είμαστε αποφασισμένοι η Ελλάδα να γίνει παράδειγμα μιας νέας εποχής μεταρρυθμίσεων. Δεν τίθεται θέμα για το που θέλουμε να πάμε. Ξεκινήσαμε και θα φθάσουμε να βάλουμε την πατρίδα εκεί που της αξίζει. Το υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και αυτή είναι η εντολή που μας δόθηκε και αυτήν υπηρετούμε», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.