Δένδιας: Σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία

Δένδιας: Σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει τη συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ στη Χάγη

Με τις συναντήσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, και μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Αλβανία, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία» ήταν το μήνυμα του κ. Δένδια στη συνάντηση με τους προέδρους του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε και της Ομόνοιας, Βασίλη Κάγιο.

Νωρίτερα, στις επαφές του Νίκου Δένδια που ακολούθησαν τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, κυριάρχησαν η απόφαση για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η διμερή και περιφερειακή συνεργασία και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικότερα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο κ. Δένδιας γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε για τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συζήτησε σχετικά με την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει τη συμφωνία της Ελλάδας και της Αλβανίας για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγη της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Διεύρυνσης. Ειδικότερα, η 'Αννα Πισονέρο σημειώνει:

«Η ΕΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και της Ελλάδας για το πώς θα προχωρήσουν στο ζήτημα των θαλασσίων διαφορών τους. Τα ζητήματα που σχετίζονται με την οριοθέτηση των συνόρων αντιμετωπίζονται πράγματι καλύτερα μέσω του διαλόγου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και στην επιδίωξη της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας».