Τουρκικός αιφνιδιασμός με το τρίτο γεωτρύπανο «Kanuni» νότια του Καστελόριζου

Τουρκικός αιφνιδιασμός με το τρίτο γεωτρύπανο «Kanuni» νότια του Καστελόριζου

Έχει κατεύθυνση το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης

Ακόμα ένα πλωτό γεωτρύπανο, το τρίτο μετά το Fatih και το Yavuz, έκανε αιφνιδιαστικά την εμφάνισή του μέσα στη νύχτα, νότια του Καστελόριζου, ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ την ένταση στην περιοχή από πλευράς Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Τετάρτης στον χάρτη του marinetraffic που δείχνει σε real time την κίνηση των πλοίων, εμφανίστηκε το γεωτρύπανο «Kanuni», το οποίο φαίνεται πως πλέει με ταχύτητα 7 κόμβων και έχει κατεύθυνση το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς, εξειδικευμένο σε γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά, ωστόσο, είναι δεδομένο πως η κίνηση της Άγκυρας «δυναμιτίζει» το κλίμα ενόψει της επικείμενης έναρξης διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Η τριτοκοσμική τουρκία ζητάει έναρξη θερμού επεισοδίου εκ μέρους μας, με τις κλιμακούμενες προκλήσεις, έτσι ώστε να εφαρμόσει τα σκοτεινά σχέδιά της που βασίζονται στα επεκτατικά και πολεμοκάπηλα όνειρά της, όσο ποιο γρήγορα ξυπνήσει τόσο το καλύτερο γι' αυτήν. Η αυτοσυγκράτηση της Ελλάδας θα αποδειχθεί σοφή, όπως και ψυχραιμία των ενόπλων δυνάμεών μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...