Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθεί το αίτημα Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθεί το αίτημα Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας

«Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες» - Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση για την ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, έγινε δεκτή η αίτηση αποχής της κ. Σιμιτζή και προχωρά η διαδικασία με άλλη σύνθεση για το αίτημα Λαγού.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα του Γιάννη Λαγού.

«Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες» ανέφερε και ζήτησε να απορριφθεί «ως αόριστη και απαράδεκτη γιατί ασκείται καταχρηστικά».

Το δικαστήριο διέκοψε για περίπου μια ώρα προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγός ζητώντας την εξαίρεση των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον επέκρινε ένοχο.

Ο δικηγόρος Λαγού, Κώστας Πλεύρης υπογράμμισε πως υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας προσθέτοντας ότι υπήρξαν παρεμβάσεις .

«Το δικαστήριο ανέχτηκε πολιτική δίκη. Ήρθε εδώ και ο Κουτσούμπας που όπως είχε πει ο Παπανδρέου το ΚΚΕ ήταν η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση» ανέφερε και τόνισε «εδώ δεν δικάζονται φασίστες και δημοκράτες αλλά αξιόποινες πράξεις».

Νωρίτερα, ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν τους στέλνουμε στο σπίτια τους».