Κόντρα Μπογδάνου – Θεοχαρόπουλου στον «αέρα» για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Κόντρα Μπογδάνου – Θεοχαρόπουλου στον «αέρα» για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Ανέβηκαν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης

Στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που ανέβασαν υψηλούς τόνους πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο τη Χρυσή Αυγή.

Η συζήτηση ξεκίνησε από την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και επεκτάθηκε στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Η Αυγή», το οποίο συνδέει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που έκανε λόγο για πρακτικές Γκέμπελς.

Ο κ. Μπογδάνος σχολίασε πως η ελληνική Δικαιοσύνη τα είπε όλα και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα, καθώς στοιχειοθετήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση. «Είναι αυτονόητο ότι εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά να υποδεικνύουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη τι θα κάνει, πολλώ δε μάλλον όταν λειτουργεί με τον άψογο τρόπο που λειτουργεί φέτος. Διότι για πέντε χρόνια, κάθονταν» σχολίασε.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε ποιον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε απέναντί μας: Tον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπείται από έναν μετριοπαθή και σοβαρό πολιτικό όπως ο κ. Θεοχαρόπουλος ή έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βγάλει νεοναζί τον Ρουβά, και που βγαίνει με ένα πρωτοσέλιδο (την «Αυγή») που απηχεί εντελώς την θέση της Χρυσής Αυγής. «Έμεινα «παγωτό» και «κόκκαλο», ενεός, όταν το είδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πρωτοσέλιδο της Αυγής είναι ακριβώς η θέση της Χρυσής Αυγής: ότι δηλαδή δεν είναι αθώοι αυτοί που τους έκλεισαν μέσα» συμπλήρωσε ο κ. Μπογδάνος.

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπογείως ένα κομμάτι του συνεργάστηκε με την Χρυσή Αυγή για να μείνει ζωντανή και ανέλυσε τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους έγινε κατά την άποψή του κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαροπουλος απάντησε πως τα λεγόμενα του κ. Μπογδάνου προκαλούν έκπληξη και τόνισε πως στην ιστορική δικαστική απόφαση συνέβαλε και η ελληνική κοινωνία και πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε μπροστά και είπε «Δεν είναι αθώοι» όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα, «το οποίο ξεκίνησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όταν την προηγούμενη ημέρα της απόφασης επανέφερε την θεωρία των “δύο άκρων”, μετατρέποντας τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ και όταν ο ίδιος μίλησε όχι ώς Στέλιος αλλά ως Άδωνις Πέτσας».

Και συνέχισε λέγοντας ότι ορισμένα στελέχη της ΝΔ με δηλώσεις τους επιχείρησαν να ξεπλύνουν την εγκληματική συμμορία όλα αυτά τα χρόνια, επικαλούμενος και δηλώσεις που, όπως είπε, είχε κάνει και ο κ. Μπογδάνος.

Για να προκαλέσει την ανταπάντηση του βουλευτή της ΝΔ:«Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν αναπαράγει εν γνώσει του χυδαία ψέματα μιας ελεεινής μονταζιέρας που δολοφονεί χαρακτήρες αλλά πέφτει και ο ίδιος θύμα με αυτά που σερβίρουν συγκεκριμένα κέντρα» είπε ενώ εξήγησε με ποιον τρόπο είχε αναφερθεί σε παλαιότερη δήλωσή του στην μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις σχετικά με συλλαλητήρια που συμμετείχε και ο Κασιδιάρης, και για τις δηλώσεις του Κ. Μπογδάνου για τον Τσε Γκεβάρα.