Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα για τους πολίτες- Η δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων

Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα για τους πολίτες- Η δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων

Σταθερά δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα της prorata σχετικά με το ποιο κόμμα θεωρούν οι Έλληνες πολίτες ως το πιο αξιόπιστο αλλά και αναφορικά με τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23 - 25 Σεπτεμβρίου με 2.195 ερωτηματολόγια.

Το 53% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα, ενώ ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 37%.

Το κόμμα που προσλαμβάνεται ως το λιγότερο αξιόπιστο είναι η Ελληνική Λύση 14%.

Επίσης η πλειοψηφία των συμμετεχόντων 52% εκτιμάει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 34% και το Κίνημα Αλλαγής 31%. Το κόμμα που εκλαμβάνεται ως το λιγότερο ικανό σε αυτό τον τομέα είναι η Ελληνική Λύση 7%.

Η μεγαλύτερη μερίδα των συμμετετχόντων 42% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ τη συγκεκριμένη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το 34% των συμμετεχόντων.

Στην τελευταία θέση της σχετικής μέτρησης βρίσκεται η Ελληνική Λύση 11%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, καθώς το 48% των συμμετεχόντων σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, οι αρνητικές εντυπώσεις προς το πρόσωπο του αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με την μέτρηση του Ιουνίου από το 43% στο 47%.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με 36% θετικές εντυπώσεις και χωρίς σημαντικές μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επιτυγχάνει αξιοσημείωτη αύξηση της δημοφιλίας του κατά 6%. Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Φώφη Γεννηματά, ενώ έπονται ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Πιερρακάκης και Δένδιας τις περισσότερες θετικές εντυπώσεις

Ως τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στο σύνολο των συμμετεχόντων ανιχνεύονται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνοντας θετικές εντυπώσεις από το 51% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Ανδρέας Ξανθός (47%), ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης (45%), ο Κωστής Χατζηδάκης (43%), η Έφη Αχτσιόγλου (42%) και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (42%).

Τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της κυβέρνησης μεταξύ της σημερινής εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Νικος Δένδιας (90% θετικές εντυπώσεις), ενώ ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (89%), ο Κυριάκος Πιερακκάκης (88%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (83%). Τέλος, τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ της σημερινής εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Έφη Αχτσιόγλου (93%), ο Νάσος Ηλιόπουλος (88%), ο Ανδρέας Ξανθός (87%), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (86%) και ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος (86%).

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα