Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

«Για να υπάρξει επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, έστειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επιπλέον σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα» ενώ αναφορικά με μελλοντική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών».

Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον κοροναϊό

«Η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο χρειαστεί», τόνισε επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ σχολίασε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην ξεφύγει η κατάσταση και έκανε έκκληση στους πολίτες να στηρίζουν τα μέτρα.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κ Πέτσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων - με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ - υπέρ των καταλήψεων

«Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ' έξω» κατέληξε ο κ. Πέτσας.