Αχτσιόγλου: Ο πρωθυπουργός επιμένει σε ένα πακέτο που οδηγεί τις επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτα

Αχτσιόγλου: Ο πρωθυπουργός επιμένει σε ένα πακέτο που οδηγεί τις επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτα

Σκληρή κριτική στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

«Η εικόνα του πρωθυπουργού δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, στον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης «επέμεινε σε ένα πακέτο το οποίο δεν είναι ικανό στην περίοδο της μεγάλης κρίσης να κρατήσει την κοινωνία όρθια, ούτε δίνει προοπτικές για γρήγορη επάνοδο» και πρόσθεσε ότι «ενώ οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα και έχουν χαθεί 200.000 θέσεις εργασίας η ΝΔ επιμένει να κάνει αυτά που έκανε και πριν».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «τα μείζονα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και την αγορά είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών, η καθίζηση της κατανάλωσης και της ενεργούς ζήτησης και το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά ο πρωθυπουργός δεν τα βλέπει όταν επαναλαμβάνει τα μέτρα που έφεραν την τεράστια ύφεση, της τάξης του 15%, στο δεύτερο τρίμηνο».

Τέλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση κινείται σε δύο προβληματικούς άξονες ο ένας είναι η λογική του βλέποντας και κάνοντας, χωρίς ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα επανέλθουμε και ο δεύτερος ότι επιδιώκει μία αναδιάρθρωση στην αγορά, κυρίως εις βάρος των εργαζομένων, με μέτρα ακραία όπως αυτά που περνάνε αύριο στη Βουλή περί απλήρωτης εργασίας, αλλά και εκκαθάρισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θεωρούνται και λέγονται από την κυβέρνηση ως "επιχειρήσεις ζόμπι"».

Παρακαλούμε περιμένετε ...