Με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η κα. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού και το μνημείο της «κυράς της Ρω» στην ομώνυμη βραχονησίδα

Στο Καστελόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.

Η ΠτΔ θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα .

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.

Να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Καστελόριζο με ελικόπτερο τύπου Σινούκ και την υποδέχτηκε η στρατιωτική μπάντα και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και άλλοι φορείς. Υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου υποδέχθηκαν την ΠτΔ σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή, μικρά παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές.