Ελληνοτουρκικά: «Φυλάμε Θερμοπύλες, δεν φοβόμαστε» – Μήνυμα από τους Ακρίτες

Ελληνοτουρκικά: «Φυλάμε Θερμοπύλες, δεν φοβόμαστε» – Μήνυμα από τους Ακρίτες

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Ιδιαίτερα δύσκολο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Η Ευρώπη στέλνει το δικό της μήνυμα στην Τουρκία και την προειδοποιεί με κυρώσεις αν δεν σταματήσεις τις προκλήσεις στην 10.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό καθώς το ακριτικό Καστελόριζο φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας.

«Φυλάμε Θερμοπύλες πάνω σε αυτόν τον ιερό βράχο που όλοι πρέπει να προσκυνάμε» είναι το μήνυμα των κατοίκων του νησιού το οποίο εστάλη μέσω της δημοσιογράφου της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

Αύριο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στο Καστελόριζο με αφορμή την 77η Επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.

Στην ερώτηση ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας στην περίπτωση που το Οruc Reis περάσει στα 6 ναυτικά μίλια, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εισέλθει κανείς στα χωρικά μας ύδατα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως έτοιμες να διαχειριστούν οποιαδήποτε τέτοια κρίση και η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση στην κυριαρχία της».

Ακάρ: «Η Ελλάδα να σωπάσει αν δεν θέλει να γίνει μεζές»

Δεν έχουν όριο οι τουρκικές προκλήσεις διαμέσου δηλώσεων εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας.

Αυτή τη φορά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σειρά είχε ο Χουλουσί Ακάρ, με τον Τούρκο υπ. Άμυνας να δηλώνει πως: «Για να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κάποιοι πρέπει απλώς να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν τότε».

Συνέστησε, δε, στην Ελλάδα, να σωπάσει, «αν δεν θέλει να γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».