Χαρίτσης: Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου είναι εθνικά υπεύθυνη

Χαρίτσης: Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου είναι εθνικά υπεύθυνη

«Κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»

Για τα ελληνοτουρκικά, την οικονομία και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» το πρωί του Σαββάτου.

Απαντώντας για τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για «παρών» στη Βουλή για την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, εξήγησε πως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την μειωμένη επήρεια νησιών, και το τι θα γίνει ανατολικά του 28ου μεσημβρινού. Επίσης έχει να κάνει με την «αδυναμία ένταξης της πρωτοβουλίας αυτής, από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μια συνολική εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Τουρκία».

Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικά υπεύθυνη, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία μπορεί να αποδυναμώσει την διαπραγματευική ικανότητα της Ελλάδας στη Χάγη, απάντησε πως κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια σημεία που εμπεριέχονται στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία «είναι επικίνδυνα».

Ενώ για τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Χαρίτσης είπε πως σε κρίσιμες ψηφοφορίες «κάθε βουλευτής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα» αναφορικά με το θέμα του κοροναϊού.

Αναφορικά με τα σχολεία, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε ανεκμετάλλευτους τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και δεν έγινε καμία προσπάθεια ούτε για να «σπάσουν» οι τάξεις ούτε για να στηριχθούν οι κτιριακές υποδομές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

«Δεν υπάρχει οδικός χάρτης για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κινδύνους» είπε.

Εξάλλου, οι συνθήκες αβεβαιότητας είναι μεγάλες στην οικονομία και η ύφεση θα είναι πρωτοφανής, σχολίασε. «Το «μαξιλάρι» που μας κατηγορούσε η ΝΔ όταν είμασταν κυβέρνηση, τώρα θα το χρησιμοποιήσει» είπε ο κ. Χαρίτσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...