Θεοδωρικάκος: Θα εφοδιάσουμε τα παιδιά καταρχήν με δύο μάσκες και στη συνέχεια με τουλάχιστον άλλη μία

Θεοδωρικάκος: Θα εφοδιάσουμε τα παιδιά καταρχήν με δύο μάσκες και στη συνέχεια με τουλάχιστον άλλη μία

«Να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ζήσουμε με μάσκες πολλούς μήνες»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.

Mιλώντας για τη διαδικασία καταγραφής των αδήλωτων τετραγωνικών, τόνισε ότι: «Δηλώθηκαν 21 εκατομμύρια τετραγωνικά από 1 εκατομμύριο πολίτες. Πρόκειται για μια σχέση εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται μεταξύ Δημοσίου και πολιτών. Δεν θα δοθεί παράταση για την ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών. Εάν ένας πολίτης μέσα στον Σεπτέμβριο δηλώσει το αυθαίρετο είναι απολύτως καλυμμένοι».

Aναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας ανέφερε πως: «Πρώτιστο ενδιαφέρον η διασφάλιση της υγείας πολιτών και εργαζομένων, με λειτουργία του Δημοσίου. Θεσπίσαμε την σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων σε τρία ωράριο στις 7, 8 και 9 το πρωί. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που προσέρχονται σε κλειστούς χώρους του Δημοσίου να φορούν μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα εργάζονται είτε εξ αποστάσεως, είτε με αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ζήσουμε με μάσκες πολλούς μήνες. Πρακτικά, δεν ήταν δυνατόν να δίνουμε κάθε μέρα μάσκα, γι αυτό επιλέχθηκαν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες που θα δοθούν δωρεάν μέσω της Ένωσης Δήμων.

Θα εφοδιάσουμε τα παιδιά καταρχήν με δύο μάσκες και στη συνέχεια με τουλάχιστον άλλη μία. Τη Δευτέρα θα δοθούν τα χρήματα στην Κεντρική Ένωση Δήμων. Αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας. Η εισήγηση των επιστημόνων είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου».

Για τα φορολογικά – οικονομικά ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε πως: «Η φιλοσοφία της ΝΔ είναι η συνεχής μείωση της φορολογίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου», ενώ για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, είπε: «Χθες ο Πρόεδρος προχώρησε σε νέα ενέργεια με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Χρησιμοποιεί τον εθνικισμό λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό